PFISTER RESIDENCE

The street presence of this 60's split level was plain and uninviting.  The Pfisters always wanted to live in a craftsman home; our work was cut out for us!  Sustainability was an important element as well -- we used salvaged items like windows, doors, brick and even a solid maple floor from a high school gym renovation.  Solar panels, xeriscaping, and a rainwater catch basin add to the home's efficiency.

 

 

Project Details:

  • 2,300 SF + new detached garage

  • Existing 1960's split-level 

  • Lower-level garage converted into living space: TV room, two bedrooms + bath, laundry

  • New main-level open plan kitchen & great room

  • Existing three bedrooms & two baths remain upper level (includes master suite remodel)

New street elevation
Street view BEFORE
Catching rainwater
Solid maple gym flooring
New kitchen
Wall separating kitchen
Ridge beam removed
Existing dining room
Existing great room

© 2020 by LC FISHER ARCHITECTURE, INC.

CALIFORNIA REGISTRATION #C-30685